A társkereső oldalak titka

Ha megnézzük, melyek azok a weboldalak, online szolgáltatások, amelyek az internet szélesebb körben való elterjedése óta töretlen népszerűségnek örvendenek, a társkeresőket az elsők között kell megemlítenünk. A weben jópár trend felfutott, majd lecsengett, de a társkeresők nemhogy eltűnnének a süllyesztőben, de egyre látogatottabbak. Mi lehet ennek az oka?

Bár a társkereső oldalak világához kevésbé passzol a hideg számtan, nézzünk pár statisztikát, milyen teljesítményt nyújt a randioldal-birodalom. A datingsitesreviews.com egyik cikkében fellelhető adatokból kiderül, hogy a társkereső szájtok öt évvel ezelőtt elérték a 20 milliós felhasználói bázist. Ez természetesen csupán becslés, de megsüvegelendő eredmény, ahogy az idei évre kalkulált szám is: idén elérte a 40 milliót azok száma, akik beregisztráltak egy párkereső oldalon.

Hogy mi az oka ennek a népszerűségnek? Az, hogy a társkereső oldalak (egész egyszerűen) működnek. A sok felhasználó a nagy számok törvénye szerint növeli annak esélyét, hogy a regisztráló előbb-utóbb megtalálja élete párját, vagy legalábbis összehoz egy kapcsolatot. A fentebb említett szájt arra nézve is talált statokat, hogy egy átlagos, online összeboronált pár kb 18 hónap után házasodik össze, míg a nem neten ismerkedőknél ez a szám 42 hónap.

A társkeresők másik titka éppen a hagyományos randioldal szisztémától való (részleges) elrugaszkodás. Másszóval, a társkereső oldalakon nem kötelező feltétlenül párra vadászni, egyszerű ismerkedéshez is megteszi, sokan csak chatelni, fórumokat olvasgatni járnak fel. Ez növeli a stabil, lojális felhasználói tábor kialakulásának esélyét, amire minden társkereső oldalnak nagy szüksége van.

Hasonló cikkek