Az érdekes hír a magazin motorja

A mobiltelefonok és a tabletek korában irgalmatlan mennyiségű információ fér el a zsebben. De hogyan találjuk meg a hatalmas mennyiségű hír között az igazán értékes tartalmat? A Csibészke online magazin bemutatása kapcsán megpróbálok rávilágítani, a napi híreket közlő portálok és a magazin közti különbségre.

A magazinszerű oldalak jellemzője, hogy nem elsősorban a napi hírekre koncentrálnak, tartalmasabb, mélyebb írásokat közölnek olvasóikkal. Vegyük például az egyik napi, rendőrségi hírt: elfogtak egy orvhalászt, aki nem csak engedély nélkül fogta ki a halakat, hanem meg is kínozta őket. Az állatkínzás halak esetében kevésbé kerül elő, a Csibészke szerkesztőinek érdeklődését nyilván felkeltette a dolog és megpróbáltak utána járni. Kiderült, hogy a háló, amit az orvhalász használt, össze-vissza nyomorgatja, vagdossa szerencsétlen halat úgy, hogy az már az állatvédelmi törvénybe ütközik!

A Csibészke magazin beállítottsága az, hogy inkább érdekes hír legyen, mint friss. Egy apró szerkesztőség az információ megszerzésében nem tud versenyre kelni a nagy hírszolgáltatókkal, médiákkal, ám minőségben, aprólékosságban talán igen. Természetesen ha az információ egyszerre érdekfeszítő és friss, az csak hab a tortán!