Családi házat ajándékba? Orvost!

Triviális dolog, hogy az ingatlan ajándékozásakor nem csak egyszerűen átadjuk a ház kulcsait! Csak úgy odaadni a CD lemezt, a körömvágó ollót, vagy más egyszerű hétköznapi dolgot lehet. De mit kell tenni akkor, ha valaki mégis ingatlant akar ajándékozni?

Az egyik ismerősöm szerint gyorsan orvost kell hozzá hívni, mert a mai világban aki ingatlant ajándékoz valakinek, az nem normális! De a viccet félretéve, ha – a példánál maradva – valaki családi házat ad ajándékba, akkor ebben az esetben erről dokumentum készül, pontosabban egy ajándékozási szerződés, ami rendelkezik az előírt tartalommal. Hogy mi az a kötelező elem, aminek szerepelnie kell benne? Szerintem ezt ne az egyszerű ember találgassa, hanem bízza szakemberre a szerződés elkészítését!

Az ingatlan ajándékozás eléggé fontos dolog, hogy a szerződés elkészítésekor ne találgatások alapján készüljön a dokumentum. A családi ház ajándékozás tudnivalói ingatlanjogi portálokon is áttekinthetők, legtöbb szakportál a kapcsolatfelvétel után szakmai segítség nyújtásában, vagy szakember közvetítésében is közreműködik.

Hasonló cikkek