H&H Dental fogászat Székesfehérvár belvárosában

Fogorvosok Magyarországon

Magyarországon általános értelemben véve is jó pár éve megfigyelhető tendencia az, hogy a különböző szakmák hozzáértői elvándorolnak az országból. Éppen arról a munkaerőről beszélünk, akik jelentős mértékben képesek hozzátenni az ország gazdaságához, munkájukkal, vásárlásaikkal, életvitelükkel egyaránt. Ilyenek a szakmunkásokok, vagy orvosok, ugyanakkor a fogorvos szakma, a fogászat iparában dolgozók teljesen másképp viszonyul ehhez a dolgohoz.

De, mint azt jól tudjuk, vannak specifikus szakmák, mint például a szakmukások, akik itthon szinte fillerekért dolgoznak, külföldön azonban akár a félmillió forintot is elérhetik bevételeik, így jóval könnyebben tudnak élni, dolgozni, és gyermeket nevelni, egyszóval családot alapítani. A szakmunkások mellett az elmúlt években a legnagyobb problémát az orvosok elvándorlása okozza. Sok szakorvos eleve már külföldön tölti gyakorlati idejét is, így aztán nem meglepő, ha ők mmár nem is jönnek haza, hanem vagy ott, ahol voltak, vagy egészen más országban, városban telepednek le. Van azonban egy furcsaság is a történetben. Az orvos szakmán belül szinte kivételt jelentenek a fogorvosok. Ugyanis a helyett, hogy elköltöznének, inkább maradnak, hiszen az európai tendencia szerint, Nyugat Európában az emberek többsége drágállja a fogorvoslást, helyesebben fogalmazva inkább költségtakarékos megoldásokat keresve választják a Közép-Kelet Európai régiót arra, hogy fogorvoshoz járjanak.

Így a fogorvosok nem hogy elmennének, hanem inkább a páciensek is ide szoknak a nyugati térségből. Furcsa szituáció ez, hiszen ebben az esetben kivételesen nem mi, hanem nyugatról vándorolnak ide, egy-egy jó szolgáltatás költséghatékonyabb ajánlatainak köszönhetően. A fogturizmus tehát virágzik, és a fogorvosok maradnak.

Hasonló cikkek