Hogyan válasszon szövegírót?

A honlap tartalmához jobb egy szakértő és írásban gyakorlott szövegíró munkatársat választani, aki ért a szöveg szerkesztéséhez, a keresőooptimalizáláshoz is kicsit, emellett a kereskedelmi érzéke is fejlett. Érdemes körülnézni a honlapján, kérni tőle referenciákat, esetleg tudakozódni, hogy mik is azok a témák, melyekben jártasabb az átlagnál? Én például felsorolom az oldalon, milyen típusú szövegírást nem vállalok, a többi mehet. Ismerek azonban olyan szövegíró kollégát, aki azt írja ki hogy mi az a három-négy terület, amit vállal. Szóval nagyon is különbözőek vagyunk, nem egyszerű kiválasztani, hogy kivel íratunk, mit íratunk?

Az üzleti szövegírás és kommunikáció külön tudomány, nem szabad egyszerűen a levelezés kiterjesztésének venni, vagy a prospektusunk bemásolásával letudni. A weben különben is másképp működnek a szövegek, mint a nyomtatott, vagy az élőszóban elmondott kommunikációval.

Ne a grafikustól, a webmestertől, vagy a titkárnőtől várja, hogy eredményes üzleti szöveget írjon, bízza inkább tapasztalt online marketing szövegíróra honlapját! Keressen bátran, kérjen referenciákat és beszéljük meg, miben lehetek a segítségére.

Hasonló cikkek