Mire jó a mákolaj?

Az egészségünkre a legnagyobb hatással mi lehetünk.

Hatással lehetünk az életmódunkkal, a táplálkozásunkkal. De térjünk vissza a mákolaj hatásaihoz. A mákolaj azon kívül, hogy finom süteményt készíthetünk vele, a fogyasztása rendkívül kedvező hatással van az egészségünk megőrzésére. A mákolaj gazdag aminosavakban, zsírsavakban, és számtalan ásványi anyagban.

Fogyasztásával csökkenthetjük a trombózis, az embólia kialakulásának veszélyét, lassíthatjuk az öregedési folyamatokat, növelhetjük a szellemi teljesítőképességünket, és még sorolhatnánk, és soroljuk is a weboldalunkon. A legnagyobb népszerűségnek azonban a csontritkulás megelőzésével kapcsolatban örvend a mákolaj. A mákolaj foszfortartalma segíti a kalcium felszívódását, és a csontokba történő beépülését. Ezért ajánlott a fogyasztása a csontritkulás megelőzésére, de kísérlettel bizonyították, hogy a kezelésében is hatékony.

Hasonló cikkek